BLOG

Parke Nasıl Yapılır ?

Belli formlarda üretilmiş kalıplara beton harcının dökülüp baskı yapılması ile oluşturulan bloklardır. Diğer blok betonlara göre parke üretimi daha profesyonel bir iştir. Bunun nedeni sürekli dış koşullara maruz kalması ve zemin örtücü olduğu için sürekli olarak çevre faktörlerinden dolayı aşınıma uğramasıdır. Parke taşı üretimi için imal edilmiş makinelere parke makinesi denir. Parke makineleri aynı zamanda briket makinesi ile de adlandırılır fakat aralarında fark vardır.

Briket makineleri tek harç kovalı blok makineleridir. Parke makineler ise çift harç kovalı makinelerde. İkinci harç kovasının görevi taşın üst yüzeyini farklı olarak üretilmesini sağlar. İki katmanlı parke taşı üretilmesine olanak sağlar. İki katmanlı parke taşının alt katmanı normal betondur. Üst katmanı ince agreganda oluşan renkli harç ile oluşturulur. Bu parke taşının üst yüzeyinin daha pürüzsüz olmasını ve renk verici maddenin sadece üst tarafında kullanıldığı için taşın üretim maliyeti de önemli oranda düşmektedir ve bu karlılığı arttıran bir durumdur.

parke nasil yapilir parke nasil yapilir2

Parke taşı kendi yüzeyinde deliksiz bütün bir özellikte olduğu için diğer delikli blok betonların (briket, asmolen, çim taşı) üretimine kıyasla daha profesyonellik isteyen bir iştir. Kalıp üzerine dökülen harcı üst kalıp hidrolik baskı ile basınç uygularken üst kalıp ile alt kalıbın birleşmesinden ötürü bir vakum meydana gelir. Bu vakum istenmeyen bir durumdur. Üst kalıp kalkarken parkenin yüzeyinde oluşan vakumdan ötürü kabarmaya neden olur, buda baskının ideal seviyede olmadığını gösterir.

Bu durumu önlemek için briket makinelerinden farklı olarak yalnız kalıbın alt tarafında değil, üst kalıbın üzerinde de vibrasyon motorları bulunur. Bu motorlar titreşimi sağlayarak, oluşabilecek vakum etkisini ortadan kaldırmaya yarar. Parke taşı yerine ve görevine bağlı olarak ölçü ve tasarımda farklı formlarda oluşturulabilir. Yaya yolu ile araç yolunu ayırmak için yapılan kaldırımlarda genellikle kilit parke taşı kullanılır. Kent avlularında dikdörtgen formu taşlar kullanılır.

Parke Nasıl Yapılır ? ile ilgili aramalar

parke taşı imalatı nasıl yapılır
parke taşı makinası fiyatları
kilitli parke taşı döşeme makinası fiyatları
bordür taşı imalatı nasıl yapılır
parke taşı üretim tesisi
kilitli parke makinası

İletişim Formu

logoalt

Bir BEYAZLI GRUP Kuruluşu Olan Bess; Kilit Parke Makinası, Briket - Bims Makinası ve Kalıp Sanayii Ticari Faaliyetlerine 2007 Yılı İtibarı İle Trabzon'da Başlamış, Bünyesine Kattığı Deneyimli Ve Uzman Kadrosu Sayesinde Hızla Büyümeyi Amaç Edinmiş ve 23 Farklı Ülkeye İhracat Gerçekleştirme Başarısı İle Sektörün Lider Firmasıdır...

BİZE ULAŞIN

maps Yanlıca Mahallesi Akoluk Belediye Karşısı Trabzon / Türkiye
 
telefon +90 462 321 07 78
+90 549 325 66 67
 
mail [email protected]
 
mail Pazartesi - Cumartesi
© 2023 | Tüm Hakları Saklıdır. Her Hakkı Beyazlı Group'a Aittir.