BLOG

Parke Nedir ?

Çevre içerisinde farklı fonksiyon ve görevleri üstlenmek amacı ile ayırıcı zemin oluşturmak için kullanılan materyale parke denir. Parke taşı, kara yollarında yaya yürüyüş yolu (kaldırım) kent bahçelerinde avlu, otopark ve benzeri zeminleri oluşturmak içi kullanılır. Farklı form ve renklerde üretilme olanağı olduğu için, çevre tasarımının en önemli materyallerindendir.

Yapı sektörü ilerleyiş tarihine göre incelediğimizde ilk olarak doğal taş kullanımı oldukça yaygındır fakat doğal taşı uygulamaya uygun şekle getirmek oldukça fazla işçilik isteyen bir süreçtir, bunun gibi oluşturulan zeminlerde yağan yağmur suyunu veya başka yollarla oluşan suyu tutmaması alt tabakada bulunan toprağa iletiminin sağlanmasına olanak vermesi çok önemli bir husustur. Bu bakımdan doğal taş oldukça idealdir, aynı zamanda aşınma ve eskime oldukça yüksek olduğu için onarıma da olanak sağlar. İşçilik ve zaman bakımından eksileri olan doğal taşın yerini bir süre sonra beton ve asfalt zemin uygulamaları almıştır.

parke nedir2 parke nedirr

Zaman ve işçilik bakımından ideal olan beton ve asfalt, hammadde bakımından da kolay bulunabilen özelliklerinden ötürü bir dönem oldukça popüler olmuştur. Fakat deliksiz ve geçirimsiz yüzeyinden ötürü üzerinde su tutmaktadır ve sel ve büyük su birikintileriyle olumsuz sonuçlar doğurmuştur. Kış aylarında zemin altına giren suyun donarak suyun hacimsel artışı çatlamalara ve kabarmalara neden olmaktadır. Bu deformasyonların onarımı doğal taşa göre daha zordur. Her materyalin kendine özel avantajları varken aynı zamanda da dezavantajları vardır.

Belli bir formda oluşturulan kalıba hammadde olarak farklı kalınlıklarda çakıl, çimento ve su ile oluşturulan harcın hidrolik baskı yoluyla oluşturulan betona parke denir. Yüksek baskıyla oluşturulduğu için deformasyona direnci oldukça yüksektir. Şekil olarak birbirine yatay düzlemde birbirine kilitlenerek dizilen parke düşey düzlemde kolayca yerinden alınabilir oluşu onarımda kolaylık sağlar. Aynı zamanda taşlar arasında boşluklu oluşu su birikintisini önler ve suyun alt zemine nüfus etmesine olanak sağlar. Farklı renklerde üretilebilir oluşu çevre düzenlemesinde farklı renk tasarımları yapılabilir.

İletişim Formu

logoalt

Bir BEYAZLI GRUP Kuruluşu Olan Bess; Kilit Parke Makinası, Briket - Bims Makinası ve Kalıp Sanayii Ticari Faaliyetlerine 2007 Yılı İtibarı İle Trabzon'da Başlamış, Bünyesine Kattığı Deneyimli Ve Uzman Kadrosu Sayesinde Hızla Büyümeyi Amaç Edinmiş ve 23 Farklı Ülkeye İhracat Gerçekleştirme Başarısı İle Sektörün Lider Firmasıdır...

BİZE ULAŞIN

maps Yanlıca Mahallesi Akoluk Belediye Karşısı Trabzon / Türkiye
 
telefon +90 462 321 07 78
+90 549 325 66 67
 
mail [email protected]
 
mail Pazartesi - Cumartesi
© 2023 | Tüm Hakları Saklıdır. Her Hakkı Beyazlı Group'a Aittir.