HABERLER

IFA 2015’e TÜRKBESD Üyesi Beyaz Eşya Üreticileri Damgasını Vurdu

Arçelik A.Ş., Bosch-Siemens, Indesit ve Vestel’in de üyesi olduğu TÜRKBESD üyeleri toplam 16 bin m2’lik alanla IFA’da ürünlerini sergiledi.

4-9 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 245 bini aşan ziyaretçiye 150 bin m2‘lik kapılarını açan Tüketici Elektroniği ve Beyaz Eşya Fuarı IFA’ya birçok Türk firması da katıldı.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) üyelerinden Arçelik A.Ş., Bosch-Siemens, Indesit (Whirlpool Cooperation) ve Vestel toplam 16 bin m2 lik bir alanda yeni ürünlerini sergilediler.

Beyaz eşya sektörünün Türk ekonomisi için öneminin büyüklüğüne işaret eden TÜRKBESD başkanı ve aynı zamanda Vestel Pazarlama’nın Genel Müdürü Ergün Güler “Türk beyaz eşya sektörü Avrupa’da İtalya, Almanya, Fransa gibi ülkeleri geçerek üretimde lider durumuna gelmiştir. Tabi bu bir tesadüf değildir. Sektör aldığı patent sayısı, kalifiye personeli ve inovasyon ile bu başarıya ulaşmıştır” dedi.

Sanayiye destek şart

Avrupa’nın 1 numaralı üreticisi olan sektörün üretime verdiği öneme değinen Güler, Türkiye’nin üretim odaklı büyüme ile kalkınacağını, bunu gerçekleştirmek için de devlet sanayi işbirliğini geliştirecek projeler üretilmesi gerektiğini ve devletin AR-Ge’ye verdiği önemin yanı sıra sanayicisine verdiği destekle ilerlenebileceğini vurguladı. 1980’lerde bizimle aynı gelişmişlik düzeyinde olan Malezya, Singapur, Güney Kore gibi ülkelerin kalkınmalarını Ar-Ge’ye verdikleri önem ve devletin sanayiciye verdiği büyük destekler ile sağladığına dikkat çeken Güler, hem üretim rakamlarımızı hem de ihracatımızı artırarak bir dünya devi olabiliriz” şeklinde konuştu.

“Umarım biran önce yine sadece ekonomik büyümeden bahsettiğimiz günler gelir”

Sektörün ilk 8 ayını değerlendiren Güler “Geçen sene verileri ile iç satışlarda %10, üretimde %9 ve ihracatta %6 oranında artış görüyoruz. İlk yarıya çok iyi başladık ve dileğimiz bu büyüme rakamları ile devam etmek. Ama bildiğiniz üzere, ekonomi ve siyasi gündem bir hayli yoğun ve tansiyonlar yüksek. Umarım biran önce yine sadece ekonomik büyümeden bahsettiğimiz günler gelir.” diye konuştu.

TÜRKBESD: 6 üyesiyle sektörün yüzde 90’ını kapsayan TÜRKBESD, üretiminin yüzde 75’ini sayısı 120’yi bulan ülkelere ihraç ediyor. Aynı zamanda patent başvuru sıralamasında hep ön sıralarda yer bulan beyaz eşya sanayicileri direkt olarak 40bin dolaylı olarak da 500bin kişiye istihdam sağlıyor.

İletişim Formu

logoalt

Bir BEYAZLI GRUP Kuruluşu Olan Bess; Kilit Parke Makinası, Briket - Bims Makinası ve Kalıp Sanayii Ticari Faaliyetlerine 2007 Yılı İtibarı İle Trabzon'da Başlamış, Bünyesine Kattığı Deneyimli Ve Uzman Kadrosu Sayesinde Hızla Büyümeyi Amaç Edinmiş ve 23 Farklı Ülkeye İhracat Gerçekleştirme Başarısı İle Sektörün Lider Firmasıdır...

BİZE ULAŞIN

maps Yanlıca Mahallesi Akoluk Belediye Karşısı Trabzon / Türkiye
 
telefon +90 462 321 07 78
+90 549 325 66 67
 
mail [email protected]
 
mail Pazartesi - Cumartesi
© 2023 | Tüm Hakları Saklıdır. Her Hakkı Beyazlı Group'a Aittir.